úterý 7. října 2008

Jablečný ocet 2.


Jablečný ocet

Jablečný ocet je jediný ocet, který v těle nevyvolává kyselou reakci. Většina stravy, kterou dnes přijímáme způsobuje překyselení organizmu, překyselené tělo je živnou půdou pro většinu nemocí a baktérií.

Přírodní syrový jablečný ocet pomáhá tuto kyselou reakci neutralizovat, podobně jako konzumace syrového ovoce a zeleniny.

Nepasterovaný jablečný ocet si uchovává veškeré hodnoty a látky skryté v jablkách. Je dobrým dochucovadlem. Obsahuje hodnotné enzymy vzniklé v průběhu fermentace. Tělu dodává potřebné minerály, zejména draslík, který příznivě ovlivňuje pokožku, srdce a cévy a jehož má většina dnešní populace nedostatek. Vláknina s pektinem pomáhá snižovat cholesterol, obsažený vápník je důležitý pro tvorbu kostí a zubů, obsažený betakaroten působí proti volným radikálům a hořčík podporuje látkovou výměnu.

Kyselina octová má příznivý vliv na přirozenou mikroflóru zažívacího ústrojí.

Přesto, že má jablečný ocet kyselou chuť, působí na organizmus zásaditě jako například citróny.

Další léčebné účinky jablečného octa:

Pomáhá proti průjmu, zvyšuje okysličování krve, zlepšuje metabolizmus, působí proti střevním parazitům a zvyšuje srážlivost krve.

Je vhodný pro ty, kterým chybí žaludeční kyseliny.

Dávkování:

1 – 2 lžičky jablečného octa ve sklenici vody před hlavními jídly. Může se používat s léky.

Je vhodné ho podávat lidem, kteří si musí hlídat omezené množství sodíku a diabetiky. Hodí se pro děti, dospělé i seniory.

Vzhledem k tomu, že upravuje biologické pochody v těle, je léčebným prostředkem na tyto nemoci:

  • narušená střevní mikroflóra
  • chronická únava
  • obezita
  • křečové žíly
  • špatná kvalita vlasů
  • hemoroidy
  • gynekologické mykózy a výtoky
  • menstruační potíže
  • záněty dýchacích cest
  • oběhové potíže a poruchy prokrvení
  • chronické bolesti hlavy
  • bolest v krku
  • revmatizmus
  • bolesti kloubů
  • ranní nevolnost těhotných žen

Žádné komentáře: