Česnek
Česnek provází všechny civilizace na zeměkouli už od pradávna. Znají ho všude a stojí na předním místě v péči o zdraví. Neměl by chybět v žádné kuchyni. Za dob epidemií se nosíval zavěšen okolo krku, nebo v kapsách. V přípravě jídel zaujímá česnek téměř rovnocenné místo jako cibule. Používá se k přípravě všech druhů mas na rožni, rybích specialit, pomazánek, minutek, k nakládání masa a marinování zeleniny. Tvoří základ dušených pokrmů ve vlastní šťávě.
Má protisklerotické účinky, protože vzpružuje cévy. Podporuje funkci srdečního svalu a mozkové tkáně. Látky, které jsou v něm obsaženy, dokáží hubit baktérie a choroboplodné zárodky, podobně jako antibiotika. Právě proto je česnek takovým přírodním antibiotikem. V čerstvém stavu pomáhá proti parazitům a desinfikuje střeva. Látky obsažené v česneku zvyšují sekreci žluči, stabilizují látkovou výměnu a snižují hladinu krevního cukru. Česnek také snižuje krevní tlak a uplatňuje se také jako protilék při otravě nikotinem.
Pravidelné denní užívání jednoho stroužku česneku nás ochrání proti náhlým infekcím, jako jsou chřipky a virózy u dětí i dospělých. Je dobré ho přidávat do tvarohových a sýrových pomazánek na chleba. K snídani nebo k večeři můžeme namazat chléb s máslem a medem a obložit ho kolečky česneku, když ještě přidáme bylinkový čaj, vytváříme si dobrou prevenci proti chřipce.
Účinek česneku se ještě zvyšuje, je-li podáván ve svařeném, horkém mléce. Návyk na jeho pravidelné užívání zvláště v zimním období zlepší naši tělesnou kondici a odolnost bez užívání léků a návštěv ordinací lékařů.
Česnek jako lék:
Tento staročínský recept byl objeven komisí UNESCO-OSN roku 1972 v Tibetu na hliněných deskách. Byl přeložen snad do všech jazyků.
Zbavuje organizmus tuků a vápenitých usazenin, zlepšuje látkovou výměnu v těle a cévy se stávají elastičtější.
Předchází vysokému krevnímu tlaku, infarktu, skleróze.
Mizí po něm otoky, bolesti hlavy, hučení v uších. Osvěžuje zrak.
Přesným dodržováním postupu dochází i k celkovému omlazení organizmu.
Doporučuje se však opakovat ne dříve než za 5 let !!!!!
Příprava léku:
35 dkg česneku oloupeme a jemně utřeme. Uložíme ve skleněné nebo hliněné nádobě a zalijeme 200 gr čistého 96% lihu. Pak nádobu pevně uzavřeme a uložíme na 10 dnů na temném a chladném místě. Po uplynutí této doby hmotu přecedíme a přepasírujeme přes plátýnko. Asi za 3 dny můžeme začít s užíváním po kapkách v 0,5 dl mléka.
Dávkování:
Dny | Snídaně kapky | oběd kapky | večeře kapky |
1 | 1 | 2 | 3 |
2 | 4 | 5 | 6 |
3 | 7 | 8 | 9 |
4 | 10 | 11 | 12 |
5 | 13 | 14 | 15 |
6 | 15 | 14 | 13 |
7 | 12 | 11 | 10 |
8 | 9 | 8 | 7 |
9 | 6 | 5 | 4 |
10 | 3 | 2 | 1 |
11 | 15 | 25 | 25 |
12 | 25 | 25 | 25 |
Žádné komentáře:
Okomentovat