pondělí 17. listopadu 2008

Jablečný ocet 4.


Desinfekční účinky jablečného octa se projeví již po několika dnech.

Dech ztrácí ostrý zápach a rovněž tak všechny vylučovací orgány. Je to tím, že jablečný ocet ničí hnilobné baktérie ve střevech. Tento způsob čištění střev je nejpřirozenější a nejšetrnější.

Překyselení organizmu způsobuje chronickou únavu i jiné nemoci. Jakmile překyselení zmizí, organizmus znovu získá ztracenou energii a ozdraví se.

Konzumace ovoce a zeleniny je nezbytná pro správné fungování organizmu.

Jedním z největších problémů české stravy je velký nedostatek zeleniny a ovoce. Ve spotřebě ovoce a zeleniny jsme na jednou z posledních míst v Evropě. Právě ovoce a zelenina jsou cenným zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků. Enzymy v nich obsažené, jsou nezbytných stavebním kamenem našich buněk. Pokud jsou buňky nedostatečně vyživené, trpí a hůře se regenerují. Člověk rychleji stárne a trpí různými neduhy. Dostatečný přísun vlákniny zase snižuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a vede ke snížení cholesterolu. Vláknina je rovněž osvědčeným prostředkem proti zácpě.

Celozrné potraviny, jako jsou obiloviny, neloupaná rýže a luštěniny, jsou významným zdrojem vlákniny, a proto by měly být v jídelníčku co nejčastěji.

Příjem cukru je nutné omezit už u dětí, aby se jim nestal drogou.

Obzvlášť nevhodné je spojení cukru s tukem, což je kombinace téměř všech cukrářských výrobků. Také slazené nápoje, které ještě navíc obsahují škodlivá barviva a konzervanty, jsou nevhodné, i kdyby byly označeny „dia“ nebo „light.“

Je třeba omezit sůl, a hlavně také skrytou sůl v uzeninách, sýrech, pekařských výrobcích a v některých kořenících směsích.

Pokusme se objevit zase radost z pohybu.

Najdeme si takovou formu pohybu, která nám vyhovuje. Nejlépe je však pobývat co nejvíce v přírodě. Po 30 minutách pohybu totiž dochází v našem těle k produkci látek zvaných endorfiny, které příznivě působí na naši psychiku a zároveň nás uklidňují.

Pravidelné cvičení snižuje krevní tlak, brání kornatění tepen a předchází vzniku cévních chorob a onemocnění srdce.

Pravidelné přiměřené cvičení také pomáhá při bolestech páteře, kloubů, cukrovky atd.

Ke správné životosprávě patří také spánek.

Obecně platí, že spánek před půlnocí do druhé ranní hodiny je nejefektivnější pro zotavení mozkové tkáně.

Každý člověk má různou potřebu spánku a to 7 – 8 hodin.

Dobrá duševní kondice je podmínkou dobrého fyzického stavu.

Největším problémem dnešní doby je všudypřítomný stres a tak často lidé užívají uklidňující léky, nebo jí jídlo a pochutiny, které podle nich přinášejí uklidnění. Nejen, že na ně získávají návyk, ale zároveň jim škodí.

Jsou i jiné, přírodní prostředky, které pomáhají, neškodí a zároveň léčí tyto stavy.

Odkazy:

  • Krizové kapky (Bachovy esence)
  • Bachovy esence

Žádné komentáře: