úterý 24. března 2009

Gemmoterapie-léčba pupeny - 2.



Všechny výtažky připravené z čerstvě otevírajících se pupenů obsahují látky se stimulačním účinkem na imunitní a nervový systém. Na organismus mají extrakty celkově omlazující a posilující efekt.
V pupenech má každá rostlina uložený nejcennější genetický materiál, který slouží k jejímu dalšímu rozmnožování. Proto pupeny dodávají do organismu minerály, vitamíny, stopové prvky i enzymy, a zvyšují tak obranyschopnost. Zároveň zlepšují funkci centrální nervové soustavy.
Pupeny se pro gemmoterapeutické využití sbírají od poloviny února do začátku dubna, přesně před tím, než se otevřou. Právě tehdy obsahují nejvíce důležitých látek. Gemmoterapeutikum v sobě shrnuje přednosti alopatického a homeopatického postupu, protože léčivé látky se v přípravku nacházejí ještě v měřitelných koncentracích, ale již natolik nízkých, že začíná převládat působení homeopatické informace.
Výtažky z pupenů a bylin jsou zdravotně naprosto nezávadné, neobsahují žádné škodlivé látky a příměsi. Léčba pomocí výtažku z pupenů a bylin je mimořádně šetrná a účinná, nepoškozuje lidský organismus, nemá vedlejší nežádoucí účinky. Je prospěšná nejen při léčení konkrétních nemocí, ale je vhodná i jako preventivní prostředek pro zdravého člověka.
U nás se o gemmoterapii a její využití začali zajímat nejznámější představitelé alternativní medicíny: Josef A. Zentrich a ing. Jiří Janča.

Dub letní
Quercus robur

Patří mezi prostředky drenážní . Brání vzniku paradentózy. Léčí onemocnění prostaty spolu s výtažkem z jehněd břízy.

Jalovec obecný
Juniperus communis

Používá se při léčbě jaterní cirrhózy, obzvlášť dobře detoxikuje játra. Využívá se také k léčbě zánětů ledvin a močových cest.
Je vhodný pro své účinky pro nemocné diabetem II. typu, kteří nejsou na inzulínu závislí. Dále je účinný v léčbě revmatoidní artritidy a TBC v plicích.

Jinan dvoulaločný
Gingko biloba

Jeho použití je hlavně v prevenci i k léčbě následků náhlých mozkových příhod, ztráty sluchu, praskání a šumění v uchu. Používá se k léčbě špatného prokrvení končetin, krevního oběhu vůbec a srdeční arytmie. Dále se používá při ztrátách paměti, závratích, bolestech hlavy cévního charakteru a Parkinsonově nemoci.

Lípa stříbrná
Tilia tomentosa

Uklidňuje a dobře působí při psychickém napětí, úzkosti a tiší neuralgické bolesti.
Tlumí pocit svědění, používá se při pocitu nevolnosti z cestování.
U nás se vyskytuje také lípa malolistá i velkolistá, která má stejné využití.

Odkazy: Gemmoterapie - léčba pupeny 1.

Žádné komentáře: