úterý 24. března 2009

Gemmoterapie-léčba pupeny - 3.

Co je to gemoterapie?
Gemoterapie je léčení pomocí tinktur z výtažků z pupenů rostlin a výtažků z bylin. Do pupenů ukládá rostlina to nejcennější, co jí umožňuje přežít a zajistit si budoucnost. Extrakty z pupenů proto obsahují mimořádně hodnotné látky, které se v jiné části rostliny nevyskytují. Jsou to různé hormony, enzymy, minerály, stopové prvky, vitamíny a další látky, kterých má lidské tělo téměř vždy nedostatek.
Gemmoterapie je přírodní medicínou třetího tisíciletí.


Líska obecná
Corylus avellana
Působí antiskleroticky. Je vhodná k použití na doléčení virové žloutenky a onemocnění jater. Užívá se úspěšně při psychické labilitě a působí antiskleroticky. Je výborným lékem na plicní rozedmu a onemocnění bronchiální.

Maliník obecný
Rubus idaeus

Pro svůj účinek podobný ženským hormonům (estrogenům) se používá k úpravě hormonální činnosti vaječníků. Často se kombinuje s černým rybízem k úpravě rovnováhy žláz s vnitřní sekrecí. Dále při menstruačních poruchách, cystách vaječníků a gynekologických zánětech, se užívá rovněž v kombinaci s černým rybízem.


Měsíček lékařský
Calendula officinalis
Zejména v gynekologii pro své protinádorové účinky se používají nerozvinuté květy a také i semena (léčba rakoviny dělohy, vaječníků, děložního čípku a prsu). Upravuje také ženské menstruační a klimakterické potíže.


Olše lepkavá
Alnus glutinosa
Léčí nejhorší formy revmatoidní artritidy. Léčí vnitřní skryté záněty, které způsobují zvýšenou sedimentaci. Příznivě ovlivňuje osteoporózu a záněty v kostech. Léčí hluboké poškození tkáně a tvorbu nezhoubných novotvarů. Je vhodná k preventivnímu léčení infarktu myokardu. Zabraňuje tvorbě srůstů po operacích, zánětu plic, pohrudnice a pobřišnice.


Ořech vlašský
Juglans regia
Lék se silným působením na chronické záněty a poruchy pojiva. Dobře pomáhá při žloutence a je dobré ho užít po silné léčbě antibiotiky.

Jeřáb oskeruše
Sorbus domestica
Je vhodný k léčení žilní nedostatečnosti, špatného prokrvování a žilních zánětů. V kombinaci s kaštanem pravým se užívá k léčení zaneseného lymfatického systému. Také je velmi vhodný pro nemocné cukrovkou II. typu.
V kombinaci s jeřábem ptačím se užívá k léčení nezhoubných bulek v prsu a v podpaží.

Odkazy: Gemmoterapie - léčba pupeny 1.,2.

Žádné komentáře: